Ötletek íróasztal és számítógépasztal vásárláshoz

Számítógépasztalt vagy íróasztalt válasszunk a dolgozószobába?

Az emberek zöme nincs tisztában azzal, hogy mi is a különbség az íróasztal és a számítógépasztal között. Ám most, hogy ezt leírtam, biztos vagyok benne, hogy mindenki rájött a lényegre. Valóban, a számítógépasztalt kifejezetten a számítógépes munkára találták ki, ennek megfelelően olyan részeket tartalmaz, amelyek a számítástechnikai eszközök elhelyezését teszik lehetővé. Ezzel szemben az íróasztalon nincsenek ilyen elemek. Ahhoz, hogy eldönthessük, melyik is előnyös a mi munkánkhoz és tevékenységünkhöz, néhány szempontot figyelembe kell vennünk. Lássuk, melyek ezek.

 

 

Minden igényre van megoldás

Hogy író- vagy számítógépasztalt válasszunk-e otthonra, a dolgozószobába, megannyi összetevő függvénye. Elsősorban a munkaasztalunknál végzett feladataink, tevékenységünk határozza ezt meg, de függhet a rendelkezésünkre álló helytől is, valamint az sem elhanyagolható szempont, hogy ízlésünknek megfelelő-e egyik-másik munkaasztal. Egy biztos: a gyártók minden igényre tudnak választ, és ez az íróasztalok és számítógépasztalok hatalmas választékában mutatkozik meg.

 

 

A helyiség mérete és a használat gyakoriságának függvénye

Amennyiben kis hely áll rendelkezésünkre otthon az új író- vagy számítógépasztal számára, illetve inkább csak néha ülünk le a laptop vagy a számítógép elé megírni egy-egy emailt, vagy játszani, nézelődni az interneten, akkor a legjobb, ha egy kisebb méretű számítógépasztalt választunk. A billentyűzet és az egér – a billentyűzettartónak köszönhetően – nem foglalja az asztallapon a helyet, a monitornak is lesz helye a monitortartón, ennek köszönhetően pedig kényelmesen tevékenykedhetünk vagy pakolhatunk el például írószereket az asztalunkon. A számítógépháznak is lesz helye, így azt sem kell bezsúfolni az asztal alá. Laptopoknak elegendő egy laptopasztal is, mely nem foglal sok helyet, könnyed és a helyének megváltoztatása is gyerekjáték.

 

 

Összetett íróasztali munka esetén

Akkor, ha egyéb tevékenységeket is végez íróasztalán, mint a számítógépen való munka, előnyös egy nagy asztallappal rendelkező íróasztalt választani. A méretes felületen kényelmesen elfér akár több monitor, a billentyűzet és egér is, mindemellett iratokat, könyveket is helyezhetünk magunk elé munkánk során. Mivel fontos szempont a kényelem és az egészség az irodában, munka közben is, így ügyeljünk arra, hogy karjaink mindig kellő megtámasztást kapjanak, hogy ne fáradjanak el. Ha sokat és inkább gépelünk, előnyösebb a billentyűzettartóval ellátott számítógépasztalt választanunk.
Önnek íróasztalra vagy számítógépasztalra van szüksége?


Íróasztal és számítógépasztal AKCIÓ

Irodabútor AKCIÓ

forgószék AKCIÓ

Cimkék: laptop asztal, laptop állvány, sarok íróasztal, számítógépasztal, íróasztal,


Kapcsolódó cikkek

Trendi tárgyalóasztalok az irodában

Trendi tárgyalóasztalok az irodában

Vannak vezetők, akik nem elégszenek meg a régivel, hanem arra törekednek, hogy az iroda berendezése is tükrözze azt a fiatalos, lendületes és dinamikus közeget, amely a céget jellemzi. Ma a tárgyalóasztalokat illetően adok néhány ötletet.
Dolgozószoba kis helyen - Ötletek otthoni iroda berendezésére

Dolgozószoba kis helyen - Ötletek otthoni iroda berendezésére

Mit tegyünk, ha minimális helyen szeretnénk kialakítani otthoni dolgozószobánkat, ahol minden kéznél van, ahol minden elfér, amire szükségünk van munka közben? Utána jártam ennek a problémának, és feltérképeztem a lehetőségeket.
Hogyan válasszunk íróasztalt a gyerekszobába?

Hogyan válasszunk íróasztalt a gyerekszobába?

Bizony hamarabb eljön az az időszak, mint gondolnánk, hogy a gyermekünknek íróasztalra van szüksége. Már az óvodai években is szüksége lehet rá, ám, amint beül az iskolapadba, mindenképp biztosítani kell számára egy tökéletes kis sarkot.
Azoknak, akik szeretik a természetes, otthonos anyagokat

Azoknak, akik szeretik a természetes, otthonos anyagokat

Legyen szó irodájáról, vagy otthonáról, ha a természetes faanyagokat részesíti előnyben, akkor biztosan kedvelni fogja a cégünk által forgalmazott fenyő íróasztalokat és számítógépasztalokat.
Íróasztalt otthonra, vagy az irodába?

Íróasztalt otthonra, vagy az irodába?

Az íróasztal kiválasztása, illetve megvásárlása előtt érdemes egy kis időt szánni a pontos igény megfogalmazására. Gondoljuk át, esetleg vessük papírra elképzeléseinket, elvárásainkat az új berendezéssel kapcsolatban.