Ötletek íróasztal és számítógépasztal vásárláshoz

Ne csak a fej, a láb se fájjon!

Az emberek több mint húsz százaléka valamilyen ülőmunkát végez. Ez elég nagy szám ahhoz, hogy előtérbe kerüljenek ezzel arányosan a különféle gerinc-és vénás betegségek. Nem árt ezért odafigyelni arra, hogy lábainknak is a megfelelő védelemmel, hosszú távon biztosítani tudjuk az egészséget.

Ülőmunka végzésénél a legideálisabb, ha a combok, a térdek és a bokák nagyjából derékszögben vannak, a talp pedig teljes egészében a talajon pihen.

Ezt nem tudjuk mindig biztosítani, például egy magas asztallap miatt, ezért sokszor lábujjhegyen támaszkodva ülünk a széken. Ez a lehető legrosszabb helyzet, ami csak létezik.

 

 

Megoldás a vérkeringés biztosításához a lábtámasz

Fontos, hogy a számítógép monitorja szemmagasságban legyen, a vállakat lazán tudjuk tartani, és az asztal lapja könyökünknél kissé lejjebb érjen. Ennek megfelelően a lábtámasz magasságát egyénileg kell beállítani.

A lábtámasz – mint minden irodai bútordarab – különféle változatban kapható, ki-ki igényei szerint választhat küllemben és kialakításban is.

Néhány alapvető tulajdonság, mellyel szinte kivétel nélkül minden modell rendelkezik, egészségünk és komfortérzetünk megtartását szem előtt tartva:
-    megemeli a lábakat, ezzel leveszi a nyomás nagy részét a gerinc alsó részéről
-    a lábakat helyes pozícióban tartja, ezáltal javítja a vérkeringést
-    magasságuk állítható különféle pozícióba
-    a felületükön található masszázs-kialakítással serkenthetjük a vér áramlását a lábakban
-    a legtöbb modell speciális ergonómiai eszköztanúsítvánnyal is rendelkezik
-    mozgás is végezhető velük munka közben

Az ülőmunka hátrányait kiküszöbölhetjük, ha odafigyelünk arra, milyen testhelyzetben vagyunk és kihasználjuk az egészségünk megőrzésére tervezett irodai kiegészítőket.


Íróasztal és számítógépasztal AKCIÓ

Irodabútor AKCIÓ

forgószék AKCIÓ

Cimkék: iroda, dolgozószoba, lábtámasz, egészség,


Kapcsolódó cikkek

Laptopozni az ágyban, vagy a kanapén ülve

Laptopozni az ágyban, vagy a kanapén ülve

Fotelban vagy az ágyban is kényelmesen használható kis praktikus laptop asztal, nyitható fém lábbal és dönthető asztallappal felszerelve.
Az iroda méretének ideális kihasználása – Sarok íróasztalok

Az iroda méretének ideális kihasználása – Sarok íróasztalok

A praktikus bútordarabokkal sok helyet spórolhatunk meg, és az íróasztalunkat sem kisebbre szabni csak azért, mert az iroda kis méretű. Használjuk ki a szegleteket sarok íróasztallal!
Gyerek íróasztal – a hétköznapok nagy segítsége

Gyerek íróasztal – a hétköznapok nagy segítsége

Minden gyereknek szüksége van egy jó íróasztalra, amelyen nem csak a házi feladatot írhatja meg, de kedve szerint bármikor rajzolhat és festhet is rajta.
Hol helyezzem el az íróasztalt az otthoni irodában?

Hol helyezzem el az íróasztalt az otthoni irodában?

Annak, aki otthonról dolgozik, nehezebb motiválnia önmagát, hiszen a környezet egyformasága és ingerszegénysége, a kollégák hiánya, a munka és a magánélet szétválasztásának nehézsége könnyen megnyirbálhatja a munkakedvet.
Praktikum az irodában – komódos íróasztal

Praktikum az irodában – komódos íróasztal

Akik szeretjük a rendet - és azok is, akik nem -, hellyel közzel igényt tartunk arra, hogy az irodai dolgainknak meglegyen a helye, mindez úgy volna jó, ha a kezünk ügyében lennének. Erre a legjobb megoldást a komódos íróasztalok adják.