Ötletek íróasztal és számítógépasztal vásárláshoz

Egészséges munkakörnyezet egy jól megválasztott íróasztallal

Mai napig érvényben van az a tévhit, miszerint aki ülőmunkát végez, az semmit nem is csinál, hiszen ül, és csak a monitort bámulja. Nyilván ez a munka össze nem hasonlítható a fizikai munkát végzőkével, azt azért nem árt tudni, hogy míg egy fizikai munkás fájdalmai rögtön jelentkeznek munkája során, addig egy ülőmunkát végzőnél csak később. Ennek oka pedig az a testhelyzet, amely rendellenes az ember számára, hiszen az emberi test nem kifejezetten ülő életmódra lett kitalálva. Természetesen egy megfelelő íróasztallal és forgószékkel ez kiküszöbölhető, az ideális íróasztal pedig hozzájárul az egészséges munkakörnyezethez. Lássuk tehát, milyen egy tökéletes íróasztal.

 

 

A munkaasztal nagysága

Az íróasztal munkánk egyik legfontosabb bútordarabja, hiszen ezen végezzük el a teendőinket. Alapvető szempont tehát, hogy megfelelő nagyságú, magasságú, kényelmes asztalunk legyen mind az irodában, mind pedig otthon. Az íróasztalnak biztosítania kell a számítógépes tartozékok és az iratok változtatható elhelyezését, ennek köszönhetően mérete attól függ, hogy milyen munkát végzünk. A monitornak, billentyűzetnek és egérnek, valamint az iratainknak is kényelmesen el kell férniük tehát az asztal felületén, úgy, hogy más tevékenység közben sem zavarjanak minket ezek az eszközök és tárgyak. Ennek fényében amennyiben nagyobb helyre van szükségünk, választhatunk igazán széles, vagy sarok íróasztalt is munkánkhoz. Író- és irodaszerek elhelyezésére pedig az asztal fiókos részét tudjuk használni, ennek hiányában pedig egy gurulós konténer tesz jó szolgálatot.

 

 

Stabilitás és magasság

Az ideális íróasztal nem fényvisszaverő, nem túl sötét és nem is nagyon világos, hiszen ezek az erős színek és fényhatások nem tesznek jót a szemünknek. Az íróasztalnak stabilan kell állnia még egy egyenetlen padlójú helyiségben is. Erre a legjobb megoldás egy olyan íróasztalt választani, melynek lábai szintezhetők, így a billegést is elkerülhetjük. A tökéletes íróasztal ideális magassága kb. 72 cm, ám ez természetesen függ az asztal mögött ülő személy testmagasságától is. Ha az íróasztalunk magassága nem változtatható, legalább a forgószékünk legyen állítható magasságú. Ennek megfelelően, ha leülünk dolgozni az íróasztalunkhoz, az alkarnak vízszintes, míg az alsó lábszárnak függőleges helyzetben kell lennie.

Amennyiben legalább ezt a néhány fontos szempontot szem előtt tartjuk munkaasztal választása estén, szinte biztosak lehetünk abban, hogy ideális íróasztal mögött dolgozhatunk majd a jövőben.


Íróasztal és számítógépasztal AKCIÓ

Irodabútor AKCIÓ

forgószék AKCIÓ

Cimkék: iroda, dolgozószoba, irodai asztal, sarok íróasztal, számítógépasztal, íróasztal,


Kapcsolódó cikkek

10 menő író- és számítógépasztal

10 menő író- és számítógépasztal

Ma 10 íróasztalt és számítógépasztalt válogattam össze, különböző tulajdonságokkal bíró embereknek, különböző igényekre és ízlésre. Ön melyik típusú író- vagy számítógépasztalt kedveli?
Zseniális találmány: Álló íróasztal

Zseniális találmány: Álló íróasztal

Az egy helyben való ülőmunka nem tesz jót sem az izmainknak, sem az ízületeinknek, a keringésünknek, és általánosságban elmondható, hogy a testünket nem arra találták ki, hogy ülő pozícióban görnyedjünk naphosszat. De itt az álló íróasztal!
Fém, üveg vagy fa? Milyen anyagból válasszunk íróasztalt?

Fém, üveg vagy fa? Milyen anyagból válasszunk íróasztalt?

Hogy milyen íróasztalt választunk az irodába, az elsősorban ízlés kérdése. Ám vannak további szempontok is, amelyek alapján döntenünk kell. Hogyan fogjunk hozzá az ideális íróasztal kiválasztásába?
Az íróasztal története

Az íróasztal története

Talán még bele sem gondoltunk, hogy a mindennapi munka során használt, teljesen általánosnak és természetesnek tűnő, hétköznapi bútordarabnak, az íróasztalnak a története egészen a középkorra nyúlik vissza. Na de hová jutottunk azóta?
Laptop asztal az irodába – Irodabútor ötletek

Laptop asztal az irodába – Irodabútor ötletek

Lehet egy kicsit furcsán hangzik, és sokaknak kérdőjel gyullad ki a fejében, hogy mit keresne egy laptopasztal pont egy irodában, de az alábbi cikkben felsorolok néhány olyan ötletet, amire sokan azt fogják mondani: igen, lehet benne valami… praktikus kis darab ez.