Ötletek íróasztal és számítógépasztal vásárláshoz

Amikor hosszú távra tervez – Magas minőségű íróasztalok

Mit jelent Önnek, ha azt hallja, hogy magas minőségű egy íróasztal? Milyen bútordarab jelenik meg a gondolataiban? Jól gondolom, hogy egy tömörfából készült, robusztus íróasztal ugrik be, ami legalább 200 kiló? Valóban ilyenek lennének a magas minőségű íróasztalok a 21. században is? Elárulom: nem. És bár már zömmel nem tömörfából, hanem laminált faforgácslapból készülnek, ugyanolyan jó minőségűek, mint egy tömörfa asztal, és számos előnyös tulajdonságuk van, amit a cikkben fogok ecsetelni.

 

 

A laminált faforgácslap

A laminált faforgácslap a bútorgyártás leggyakrabban használt alapanyaga. Kezdetben a tömörfa helyettesítésére és a nagy mennyiségű felhasználói igény biztosítására fejlesztették ki. A bútorlapok óriási előnye a nagy táblaméret, a homogén struktúra, mérettartósság, a több százféle szín, az egyszínűektől a fautánzatokon át a fém, kő és textil utánzatokig. Általános vastagságuk 18mm, míg a vastagabbak 25, illetve a duplungolt (2x18mm) 36mm vastagok. A bútorlapok további előnye, hogy nem kell felületkezelni azokat, mert a gyári felületbevonás már elég erős, hogy ellenálljon az általános igénybevételeknek, a víznek, a hőnek és a karcolásnak. A bútorlapok célja, hogy helyettesítsék bútorgyártáskor a tömörfát, így környezetkímélőbb, gazdaságosabb, a célra specializált anyagot kapunk.

 

 

Tartós használatú íróasztalok

Amikor megvásárolunk egy terméket, legyen szó bármilyen darabról, azt szeretnénk, ha minél több ideig bírná a strapát. Így vagyunk az íróasztalunkkal is, annál is inkább, mert a bútor nem egy minden nap vásárolt termék, a berendezést nem csak otthon, de az irodában is legalább egy évtizedig szeretnénk használni. Mint a laminált faforgácslap ismertetéséből is kiderült, ez az alapanyag tartós, és tulajdonképpen annál tartósabb, minél vastagabb, illetve természetesen az élzárás is meghatározó. Míg korábban a 25 mm vastag laminált faforgácslapból készült íróasztalok számítottak a csúcsnak, manapság 36 és 38 mm vastagságú íróasztalokat is találunk a webáruház kínálatában.

 

 

Néhány konkrétum, amely mindenkit meggyőz

Az Alto, a Born, a Morris vezetői és a Torr Z ugyancsak vezetői irodabútorok íróasztalainak asztallapjai 36 és 38 mm vastag laminált faforgácslapból készültek. Ám ez nem minden, hiszen nem csak az asztallapok ilyen vastagok, hanem maguk az asztalok laplábai is ilyen vastag laminált faforgácslapból készültek. Az éleket PVC élzárással látták el annak érdekében, hogy azok kevésbé sérüljenek, illetve természetesen ezzel a bútor tartós használatát is biztosítják. Nyilván nem véletlen, hogy a gyártó 5 év garanciát kínál a bútorcsaládok elemeire. A 25 mm vastag asztallapokkal rendelkező íróasztalok is hasonlóan tartósak, ezt a főnök még személyesen is tesztelte rajta lépkedéssel, valamint elmondása szerint még két embert is elbír. Hogy valóban ennyire masszívnak kell-e lennie egy íróasztalnak, hogy néha sétálgassunk rajta és 2 személy súlyát elbírja? Hát ki mire használja az íróasztalát… ;)

 


Íróasztal és számítógépasztal AKCIÓ

Irodabútor AKCIÓ

forgószék AKCIÓ

Cimkék: íróasztal, vezetői íróasztal, iroda, dolgozószoba,


Kapcsolódó cikkek

Jó megoldás számomra a gurulós számítógépasztal?

Jó megoldás számomra a gurulós számítógépasztal?

Ha csak alkalmi használathoz, esetleg otthoni dolgozószobájába szeretne számítógépasztalt, és a hely sem túl sok, akkor az egyik lehető legjobb megoldás egy gurulós számítógépasztal.
Több funkciót ellátó számítógépasztal

Több funkciót ellátó számítógépasztal

Habár éles határvonal nem húzható az íróasztalok és a számítógépasztalok között, egy árnyalatnyi különbség azonban fellelhető, annak ellenére, hogy a legtöbb íróasztalt már billentyűzettálcával látják el.
Ötletes megoldások feketén-fehéren

Ötletes megoldások feketén-fehéren

A fekete-fehér színkombináció soha nem megy ki a divatból. Ha csak az iroda egy eleme fekete-fehér összeállítású, már az is nagyon fel tudja dobni a hangulatot. Lássunk néhány fekete vagy fehér íróasztalt az irodában...
5 stílus, 5 egyéniség, avagy mutasd az íróasztalod!

5 stílus, 5 egyéniség, avagy mutasd az íróasztalod!

Mindenben, ami minket körülvesz - és annak érdekében, hogy jól érezzük magunkat -, önmagunkat fejezzük ki. Így ma megnézünk 5 íróasztalt, amelyről rögtön kiderül, milyen ember a tulajdonosa. ;)
Fém lábas vagy laplábas íróasztal

Fém lábas vagy laplábas íróasztal

Manapság olyan íróasztal kínálatból válogathatunk, hogy már-már ez nehezíti meg a döntésünket, melyiket válasszuk. Ebben a cikkben a két legelterjedtebb, a laplábas és a fém lábakkal rendelkező íróasztalokat hasonlítom össze annak ...